Una activista indígena visita Barcelona per a parlar sobre comunicació ancestral i pau a Colòmbia

Una activista indígena visita Barcelona per a parlar sobre comunicació ancestral i pau a Colòmbia

Dora Estela Muñoz AtilloObservatori ADPI, Barcelona, 31 de març de 2016.- Dora Estela Muñoz Atillo, indígena del poble Nasa del territori ancestral de Corinto, Cauca (Colòmbia), participarà, el dijous 7 d’abril, en l’acte Comunicació alternativa i popular al nord i al sud: reptes per a una comunicació per a la pau, organitzat per l’Observatori ADPI.

La lideresa indígena forma part de l’equip de comunicació del Consell Regional Indígena del Cauca (CRIC) i coordina l’espai de formació en comunicació indígena de la Universitat Indígena Intercultural (UAIIN). A més, va participar en la formulació de la política nacional de comunicació indígena (2013-2014).

La trobada, en la qual també intervindran mitjans populars, organitzacions socials catalanes i centres d’investigació universitaris, serà un espai de diàleg on es compartiran els sabers i les pràctiques de comunicació i resistència dels pobles indígenes a Colòmbia, i les estratègies comunicatives alternatives produïdes pel teixit social català.

Aquesta activitat forma part del projecte Teixint noves solidaritats: Intercanvi d’experiències, coneixements i alternatives entre els pobles indígenes de Colòmbia i les organitzacions del teixit associatiu de Barcelona, que busca promoure l’intercanvi de coneixements entre les organitzacions socials del Sud i del Nord, com a vehicle cap a la construcció de societats en pau des d’una mirada de drets humans i col·lectius amb justícia social.

L’Observatori per l’Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes de Colòmbia (ADPI) és un col·lectiu de persones que treballa en defensa dels Drets Humans i col·lectius dels pobles indígenes a Colòmbia. A través d’accions de difusió, investigació, formació i incidència busquem denunciar les vulneracions contra la pervivència dels pobles originaris i fer visibles les seves lluites i propostes.

20160407-activistacolombia2Comunicació alternativa i popular al nord i al sud: reptes per a una comunicació per a la pau

Data: dijous, 7 d’abril de 2016
Lloc: Ateneu Popular La Base. Carrer de les Hortes, 10, 08004 Barcelona. M Paral·lel (L1, L3)
Hora: 19:00 hores

Contacte:
Lina María González: linamaria8199@gmail, 637133231
Juan Manuel Viatela: juanviatela@gmail, 626411036.