La perspectiva de gènere en l’atenció ocular a Moçambic

La perspectiva de gènere en l’atenció ocular a Moçambic

La Fundació Ulls del Món acaba de presentar el seu estudi “Diagnòstic de gènere: accés a serveis de salut ocular de la província d’Inhambane (Moçambic)”, on entre d’altres, assenyala que les dones tenen menys accés als serveis de salut i més dificultat de rebre un tracte igualitari per part dels professionals.

L’objectiu de l’estudi era analitzar els rols tradicionals en aquesta província del sud de Moçambic, identificar les barreres que obstaculitzen l’accés de les dones als serveis de salut ocular i recomanar accions per a superar el biaix de gènere. Aquest diagnòstic, encarregat per la Fundació i finançat per l’Ajuntament de Barcelona, ha estat realitzat per experts de l’ONG African Women’s Research Observatory (AfWORO) i la Universitat de Zaragoza.

La Fundació Ulls del Món lluita, des de l’any 2001, per eradicar la ceguera evitable en alguns dels territoris més vulnerables del món. El principal objectiu de la Fundació és capacitar als professionals locals i facilitar-los mitjans i recursos perquè puguin proporcionar els tractaments necessaris a la població de cada territori. Les cataractes són la principal causa de ceguera al món i una relativament senzilla operació canvia radicalment la qualitat de vida de les persones afectades.

0 Comentarios

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*