Iemen, la guerra silenciada

Iemen, la guerra silenciada
La guerra silenciada. Iemen

Invitació a la conferència de Solidarios sin Fronteras per donar a conèixer la realitat del país de l’Orient Mitjà

El conflicte del Iemen, agreujat des del març de 2015 per la intervenció d’una coalició internacional liderada per l’Aràbia Saudita, està conduint el país a un col·lapse total. Malgrat la cruesa de la guerra, els múltiples abusos contra els drets humans i l’augment de l’escalada bèl·lica, es tracta d’un conflicte oblidat. Qui lluita al Iemen? Per què i amb quins interessos? Quina és la dimensió real del conflicte? Quin paper hi juga Occident? Quina és la situació de l’emergència humanitària? Solidarios sin Fronteras, l’única ONG espanyola present al Iemen, organitza el proper dijous 16 de juny la conferència “Iemen, la guerra oblidada”, per explicar la situació d’aquest país de l’Orient Mitjà. La xerrada anirà a càrrec d’Eva Erill, presidenta de l’entitat.

2,5 milions de desplaçats interns, més de 7.000 morts i gairebé 40.000 ferits directament pels bombardejos, 10 nens morts o mutilats diàriament, més de 3.000 escoles bombardejades, 10.000 nens morts per malalties derivades de la falta de menjar i d’aigua… Gairebé no hi ha informació als mitjans catalans i espanyols (i tampoc europeus), sobre la guerra que està devastant el Iemen, i que ha convertit el país i els seus habitants en l’emergència humanitària amb major nombre d’afectats en un sol país. 21 milions de iemenites, dels 26 que té el país, necessiten a dia d’avui ajut per menjar, accés a l’aigua, medicines, etc.

Abans de la guerra, el Iemen ja era el país més pobre de l’Orient Mitjà i depenia en el 80% de productes externs i de l’ajuda humanitària per sobreviure; ara, l’Aràbia Saudita i la coalició de països àrabs que bombardeja el Iemen l’està sotmetent a un bloqueig. A més, el bloqueig és també informatiu, ja que s’impedeix o dificulta moltíssim l’entrada de periodistes occidentals.

Una de les tasques importants que desenvolupa Solidarios sin Fronteras des de fora del Iemen és la pedagogia i sensibilització sobre el que està passant al país.

Solidarios sin Fronteras

logo Solidarios sin FronterasSolidarios sin Fronteras és l’única ONG espanyola present actualment al Iemen (les poques entitats que hi ha són majoritàriament internacionals). Hi desenvolupa projectes d’instal·lació de tancs d’aigua potable a camps de refugiats al nord de Sana’a, abastament d’aigua, ajut alimentari a famílies de Sana’a, Amran, Adén, i a famílies que fugen de Taiz i Hodeida, i reconstrucció de cases a l’illa de Socotra (també al Iemen), arrasada per dos huracans el novembre passat.

Recordeu:

Conferència: “Iemen, la guerra silenciada”
16 de juny, 19h
Torre Jussana – Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30. Barcelona –

Per a més informació:

Eva Erill, presidenta
solidariosinfronteras@hotmail.com
https://www.facebook.com/solidariosinfronteras/