Activa’t! Una innovadora formació en eines comunitàries per a la transformació social a Barcelona

Activa’t! Una innovadora formació en eines comunitàries per a la transformació social a Barcelona
Activa't

El 19 de febrer, i fins al 30 de juny de 2016, s’ha iniciat la segona edició del procés formatiu Activa’t, Eines comunitàries per a la transformació social. Una innovadora formació impulsada per Novact, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració d’una potent xarxa d’entitats expertes en l’àmbit social.

L’objectiu és enfortir les capacitats, la transformació personal i l’apoderament de la gent jove d’entre 20 i 35 anys. Aquest procés està dissenyat per a aquelles persones que estan estudiant o que han acabat la carrera universitària, i que s’han quedat amb ganes de posar en pràctica actuacions en entorns comunitaris.

La iniciativa no és solament un curs, és tot un procés d’aprenentatge personal i col·lectiu. Aporta continguts i coneixements amb una visió innovadora i alhora crítica de la realitat social. Nous aprenentatges i competències sobre gestió intercultural, mediació, resolució de conflictes, comunicació social i transversalitat de gènere, així com maneres de cuidar-nos, reforçant la part emocional i reduint el risc d’esgotament i desgast del treball social vinculat a les vulneracions de drets. Tot a això es duu a terme través d’entitats i organitzacions que treballen diàriament els temes i s’enfronten a les problemàtiques.

El procés es divideix en tres fases. La primera són sessions formatives intensives d’unes cinc setmanes (febrer i març); la segona es centra en el disseny de l’actuació per a la que s’utilitzen unes 8 setmanes (abril i maig); i la tercera fase és la d’implementació i seguiment (juny).

La primera edició va fer néixer cooperatives i associacions

La primera edició d’Activa’t va comptar amb la participació de joves de tot el territori català. Durant els 10 mesos que va durar el procés formatiu es van anar forjant dinàmiques, grups i projectes que han donat una nova perspectiva als joves que hi van participar. La Figuera Coop, Associació Romesco o La Barraca – Talleres itinerantes són algunes de les accions que van iniciar-se l’any passat i que ara s’estan desenvolupant amb el seguiment de l’equip d’Activa’t.

Logo Activa'tEn definitiva, Activa’t planteja quelcom més enllà de la teoria social. Proposa un itinerari per endinsar-se en les experiències que ja funcionen al territori. Una font d’inspiració i de conèixement compartit que anima als joves a ser part activa de les transformacions i a fer  una empenta per aconseguir que les seves idees es transformin en millores als seus entorns propers.

Podeu demanar més informació a dani@novact.org / www.activat.org / 651 34 14 06